Защо ми трябва банкова сметка?

      Публикувано на Friday, 24 May , 2019      1445 Прегледа     
Защо ми трябва банкова сметка?

  • BG Лондон

Често в обаждания на сънародници по телефона ме питат за какво ни е банкова сметка във Великобритания ?

Кога и как да си я извадим ?
До скоро българските вестници на Острова и малките обяви в тях гъмжаха от обяви за откриване на банкови сметки в офиса на компанията без доказателство за адрес…

Просто да подлудейш, както би казал приятеля ми Владимир от известна руска адвокатска кантора  в Лондон. И ми беше много трудно да му обясня как така в офиса на българска компания в Лондон се открива сметка и как така без доказателствo за адрес.

Дори  руските адвокатски кантори в Лондон , известни с чудесата , които се случват там, винаги са били много настоятелни да разберат от мен как така се случват нещата…

Елементарно , Уотсън !

Срещу 30 лири нашенецът бива помолен да остави всички основни данни и се уговаря с него час, в който се отива в банката, с която работи кантората и там му се открива сметка. Ама как така, нали без да се ходи в банката и без документи за доказване на адреса, недоумява новодошлия покорител на лондонските чудеса.

Много често банката му изпраща писмо, в което му иска превод на личната му карта на английски език, защото господата от българското МВР не си направиха труда толкова години на задната страница на личните ни карти да изписват адреса и на английски. Почти в паника клиентът отива в офиса на кантората, която щеше да му открие сметката без да ходи в банката и разбира, че вероятно е станала малка грешка и че всичко ще се оправи бързо. Евентуално срещу още едни 19.99 лири.

Даже за доверчивите клиенти имаше и “примоция”- елате в Петък в 5 часа и тарифата ни е само 19.99 лири….

Да се смееш ли или да плачеш, не знам.

Само знам, че експериментите с откриването на банкови сметки в офисите на компаниите трябва да спрат, защото офисите на канторите не са банки. 


Етикети:
Категория BG Лондон | 2019/05/24 последна редакция в 2:30 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1446 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки