Начало Полезно Защо ми трябва банкова сметка?

Защо ми трябва банкова сметка?Категория Полезно | 2018/09/23 at 5:00 AM | 100
Коментари ->> Добави Коментар

инж. Струмен Паунов

Alex Developmentwww.alexdevelopment.co.uk

07786 967299

Често в обаждания на сънародници по телефона ме питат за какво ни е банкова сметка във Великобритания ?

Кога и как да си я извадим ?

До скоро българските вестници на Острова и малките обяви в тях гъмжаха от обяви за откриване на банкови сметки в офиса на компанията без доказателство за адрес… Просто да подлудейш, както би казал приятеля ми Владимир от известна руска адвокатска кантора  в Лондон . И ми беше много трудно да му обясня как така в офиса на българска компания в Лондон се открива сметка и как така без доказателствo за адрес .

Дори  руските адвокатски кантори в Лондон , известни с чудесата , които се случват там , винаги са били много настоятелни да разберат от мен как така се случват нещата…

Елементарно, Уотсън !

Срещу 60 лири нашенецът бива помолен да остави всички основни данни и се уговаря с него час, в който се отива в банката, с която работи кантората и там му се открива сметка. Ама как така, нали без да се ходи в банката и без документи за доказване на адреса, недоумява новодошлия покорител на лондонските чудеса.

Много често банката му изпраща писмо, в което му иска превод на личната му карта на английски език, защото господата от българското МВР не си направиха труда толкова години на задната страница на личните ни карти да изписват адреса и на английски.

Почти в паника клиентът отива в офиса на кантората, която щеше да му открие сметката без да ходи в банката и разбира, че вероятно е станала малка грешка и че всичко ще се оправи бързо. Евентуално срещу още едни 19.99 лири.

Даже за доверчивите клиенти имаше и “примоция”- елате в Петък в 5 часа и тарифата ни е само 19.99 лири….

Да се смееш ли или да плачеш, не знам.

Само знам, че експериментите с откриването на банкови сметки в офисите на компаниите трябва да спрат, защото офисите на канторите не са банки.Етикети: #

Категория Полезно | 2018/09/23 at 5:00 AM
101 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Alex Development | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама