Защо напуснах България?

      Публикувано на Thursday, 12 July , 2018      1115 Прегледа     
Защо напуснах България?

  • BG Лондон

Струмен Паунов
BG Media London

www.alexdevelopment.co.uk

Всеки има своите си причини да стане емигрант. Да оставиш къщата, в която си роден, приятелите си, работата си и близките си и да стегнеш куфара за чужбина не е за всеки. Оставяш всичко, което ти е мило и се изнасяш от държавата си. Защо?

Всеки от нас има своя отговор на тези въпроси, ето и моята гледна точка.

След смяната на власта в България хората от моето поколение видяха възможност за нов живот и се изнесоха от България. От 1989 до 2018 година всякаш нищо не се промени в България. А и аз не исках детето ми да живее в тази България, затова заминах в Лондон и започнах всичко от голямата нула, но с амбицията да докажа на себе си, че мога и зная. След 26 години по улиците на София пак се вика:” Кой не скача е червен”, така, че нищо не се е променило и нищо не съм изпуснал като не съм бил в България.

Мога да преценя себе си като успял човек, имам вече моя бизнес, приятели, име и възможности, които Лондон ми даде и които смятам да използвам за себе си и семейството си. Детето ми учи в нормално държавно училище, съпругата ми си има своят бизнес, за който понякога помагам, аз работя това, което обичам. Успявам навреме да си плащам сметките, имам възмoжност да изведа семейството си на вечеря където решим в Лондон и на екскурзия в който си пожелаем град на UK. Ако пожелаем, можем да хванем влака от St. Pancras  и да отидем до Париж, Брюксел или Виена, или да хванем самолета за където решим за събота и неделя.

Продължавам да нося България в сърцето си, но усещам че Великобритания заема вече това място. Чувствам България като мащеха, а Великобритания все повече като майка. Огледалното BG/GB , която явно ще ме преследва в моя живот е реалност, това са два огледални свята и аз направих своя избор завинаги. Ще продължа да обичам България, но ще бъда гражданин и на Великобритания. И искам същото по-добро бъдеще за детето си.

Бъдещето на детето ми и желанието за добър живот-това е моя отговор защо напуснах България и дойдох в Лондон.

Изпратете ми Вашата история на info@e-vesti.co.uk и ще я публикувам.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2018/07/12 последна редакция в 5:00 AM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1116 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки