Защо Уилям и Кейт нямат попечителство над децата си Джордж, Шарлот и Луи?

      Публикувано на Saturday, 22 December , 2018      755 Прегледа     
Защо Уилям и Кейт нямат попечителство над децата си Джордж, Шарлот и Луи?

  • Лайф

Може да ви се стори странно, но принц Уилям и съпругата му Катрин всъщност нямат попечителство над собствените си деца ДжорджШарлот и Луи.

Според закон, въведен преди цели 300 години, попечител на малките принцове и принцеси е действащият монарх на Великобритания – в случая кралица Елизабет Втора.кралица Елизабет Втора
Кралица Елизабет Втора ThinkStock/Getty Images

Кралицата е била попечител на малките принцове Уилям и Хари, както и на принцесите Беатрис и Юджини.

Кралски наблюдатели разказват, че когато Уилям и Хари са били деца, принц Чарлз трябвало да иска разрешение от кралицата, за да ги заведе в Шотландия. В същото време тяхната майка Даяна не могла да ги вземе със себе си в Австралия, тъй като нямала „благословията“ на баба им.

Законът обяснява и липсата на клауза за попечителство в документите за разводите на синовете на кралица Елизабет II Чарлз и Андрю със съпругите им Даяна и Сара Фъргюсън.

„Попечителството не е включено в документите, просто защото родителите на са попечители на собствените си деца“, разкрива основателката на блога Royal Musings.

Когато принц Чарлз стане крал, той ще е попечител на децата на Уилям и Кейт, както и на бъдещите наследници на Хари и Меган.

Принц Хари, Меган Маркъл, херцогиня Катрин и принц Уилям
Принц Хари, херцогиня Меган, херцогиня Катрин и принц Уилям Gulliver/Getty Images

Законът е въведен от крал Джордж Първи, управлявал в началото на 1700-те години, който не бил в добри отношения със сина си – бъдещият крал Джордж Втори.

Законът определя, че възпитанието, пътуванията и дори образованието на малките принцове и принцеси са „в ръцете“ на действащия монарх на Великобритания.

Принц Чарлз, херцогиня Катрин, принц Уилям, децата им Джордж и Шарлот, принц Хари и кралица Елизабет на кралския балкон
Принц Чарлз, херцогиня Катрин, принц Уилям, децата им Джордж и Шарлот, принц Хари и кралица Елизабет на кралския балкон Gulliver/Getty Images

Все пак, не забравяйте, че живеем в XXI век и нещата стоят доста по-различно 300 години по-късно.

Едва ли някой се бърка във възпитателните методи на принц Уилям, уточняват кралските наблюдатели.

Етикети:
Категория Лайф, Лондон | 2018/12/22 последна редакция в 12:30 AM
Източник : Дарик Нюз | Снимка : Google
756 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки