Затишие пред Брекзит

      Публикувано на Thursday, 26 April , 2018      29 Прегледа      Коментари Добави коментар
Затишие пред Брекзит


Британският паунд регистрира няколко колкото очаквани, толкова и изненадващи покачвания на стойността си спрямо останалите валути като достигна до 11-месечен връх спрямо еврото преди няколко дни.

Това съобщиха за от Tavex.

По-добрите резултати от очакванията в данните за продажбите на стоки беше една от двете основни причини. Втората е другият изненадващ доклад, според който безработицата във Великобритания е на най-ниските нива от 43 години насам.

Въпреки тези изненадващо добри новини, валутната двойка паунд – евро успя забележимо да пробие нивото 1.15 евро за паунд,

едва след като Европейската централна банка (ЕЦБ) не успя да убеди инвеститорите относно програмата си за количествено улеснение, която ще продължи да изпълнява и през 2018 година.

Гледайки на тези скорошни икономически събития, паундът изглежда сякаш си връща позициите. Сделката между Великобритания и Европейския съюз (ЕС) е неизбежна и двете страни се споразумяха Великобритания да има достъп до пазарите на Европа по-време на транзитния период, то опасенията за британския паунд ще са по-скоро свързани със втория референдум на Шотландия, както и граничният проблем, който ще се появи между Великобритания и Ирландия след Брекзит. Последната тема е широко дебатирана на Острова.

Етикети:
Категория Лондон | 2018/04/26 последна редакция в 8:00 AM
Източник : Факти | Снимка : Google
30 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки