Затварят всички училища в Гърция до края на месеца

      Публикувано на Sunday, 15 November , 2020      1195 Прегледа     
Затварят всички училища в Гърция до края на месеца

  • Свят

В Гърция от понеделник затварят всички училища до края на месеца заради нарастващия брой на случаите на Covid-19.
Северна Гърция – предимно Солун и Серес, за сега са с най-висок брой заразени, което поставя на изпитание здравната система.

След университетите и гимназиите властите в Гърция  прекратяват дейността на началните училища и детските градини. Причината за това решение, според изявление на министъра на образованието, е не броят на случеате на заразени ученици, а да се ограничи движението навън на родители, които ежедневно водят децата до училище.

За учениците от горните класове обучението вече седмица се извършва онлайн. За малките деца държавната телевизия ЕРТ започва излъчване на видеоуроци и специални детски програми.

Родителят има право на извънреден платен отпуск до края на карантината, съобщиха от министерството по труда.

Кметове и областни управители разпоредиха общинските служители в сектори с прекратена дейност да се включат в „помощ вкъщи“ за възрастни хора.

Министърът на здравеопазването отново прикани към стриктно спазване на всички ограничения, за да не се наложи удължаване на карантината след 30 ноември.

Лекарите обаче са на мнение, че при такава скорост на разпространение на вируса е почти сигурно, че карантината ще продължи и през декември.


Етикети:
Категория Свят | 2020/11/15 последна редакция в 10:57 AM
Източник : БНР | Снимка : Google
1196 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки