Начало BG Лондон Завеждане на иск за нанесени телесни щети в Англия

Завеждане на иск за нанесени телесни щети в АнглияКатегория BG Лондон | 2017/03/11 at 9:00 PM | 136
Коментари ->> Добави Коментар

Много хора, завеждайки иск за нанесени телесни щети имат опасения, че може да им се наложи да ходят на съд.

Разбираемо е хората да не се чувстват комфортно от мисълта да отидат на съд и причините за това са много.В повечето случаи, когато нараняванията са леки и са в резултат от автомобилна катастрофа, не се налага искът да стига до съд за получаване на компенсация.

От опита който сме натрупали в работата си с такъв тип искове знаем, че едва в 10-15% от случаите се попълват документи за съд. Причината е, че когато искът се разглежда в съда, това може да коства много пари на застрахователната компания. Поради тази причина застрахователите се стремят да постигнат споразумение без да се стига до съдебно разглеждане.

В случаите, когато вашия адвокат не е успял да договори сумата на обезпечението ви със застрахователя, се налага попълване на документи за съдебно разглеждане. Дори и тогава, когато адвокатът ви е подготвил тези документи, на вас не ви се налага да се явявате в съда до датата на разглеждане на делото (когато двете страни се явяват в съда и случаят ще се изслушва от съдия).

Много малко вероятно е случаят да достигне съдебно разглеждане. От всички искове, за които са подготвени документи за съдебно разглеждане, само около 10% действително стигат до съда. Следователно, вероятността вашият случай да се разглежда в съд е около 1% до 2%. Това е много малка вероятност.

Ако за иска ви се подготвят документи за съдебно разглеждане, вашият адвокат работи на принципа „без успех – без заплащане“ (no win no fee). Ако загуби делото, той няма да ви таксува за съдебните разходи. В този смисъл, вашият адвокат би отнесъл случая до съдебно разглеждане само когато шансовете за успех са много добри.

George Ide LLP

 Етикети: # # # # #

Категория BG Лондон | 2017/03/11 at 9:00 PM
137 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама