Завеждане на иск за нанесени телесни щети в Англия

      Публикувано на Tuesday, 5 February , 2019      1862 Прегледа     
Завеждане на иск за нанесени телесни щети в Англия

  • BG Лондон

Много хора, завеждайки иск за нанесени телесни щети имат опасения, че може да им се наложи да ходят на съд.

Разбираемо е хората да не се чувстват комфортно от мисълта да отидат на съд и причините за това са много.
В повечето случаи, когато нараняванията са леки и са в резултат от автомобилна катастрофа, не се налага искът да стига до съд за получаване на компенсация.

От опита който сме натрупали в работата си с такъв тип искове знаем, че едва в 10-15% от случаите се попълват документи за съд. Причината е, че когато искът се разглежда в съда, това може да коства много пари на застрахователната компания. Поради тази причина застрахователите се стремят да постигнат споразумение без да се стига до съдебно разглеждане.

В случаите, когато вашия адвокат не е успял да договори сумата на обезпечението ви със застрахователя, се налага попълване на документи за съдебно разглеждане. Дори и тогава, когато адвокатът ви е подготвил тези документи, на вас не ви се налага да се явявате в съда до датата на разглеждане на делото (когато двете страни се явяват в съда и случаят ще се изслушва от съдия).

Много малко вероятно е случаят да достигне съдебно разглеждане. От всички искове, за които са подготвени документи за съдебно разглеждане, само около 10% действително стигат до съда. Следователно, вероятността вашият случай да се разглежда в съд е около 1% до 2%. Това е много малка вероятност.

Ако за иска ви се подготвят документи за съдебно разглеждане, вашият адвокат работи на принципа „без успех – без заплащане“ (no win no fee). Ако загуби делото, той няма да ви таксува за съдебните разходи. В този смисъл, вашият адвокат би отнесъл случая до съдебно разглеждане само когато шансовете за успех са много добри.

George Ide LLP


Етикети:
Категория BG Лондон | 2019/02/05 последна редакция в 2:30 PM
Източник : | Снимка :
1863 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки