Заявления за документи в чужбина

      Публикувано на Wednesday, 21 November , 2018      1264 Прегледа     
Заявления за документи в чужбина

 • BG Лондон

Заявлението за издаване на лична карта се подава лично.

Личната карта се получава лично, а по изключение, когато заявлението е било подадено лично – от упълномощено лице след представяне на нотариално заверено изрично пълномощно или от лице, чиито данни са посочени от заявителя пред длъжностното лице в заявлението при подаването му.
Заявлението за издаване на паспорт се подава лично.

Паспорт или заместващ го документ се получава лично, а по изключение, когато заявлението е било подадено лично – от упълномощено лице след представяне на нотариално заверено изрично пълномощно или от лице, чиито данни са посочени от заявителя пред длъжностното лице в заявлението при подаването му.

В дипломатическите и консулските представителства на Р България в чужбина, в които има техническа възможност за заснемане с цифрови устройства на подписа, лицето и пръстовите отпечатъци на заявителя се приемат заявления за издаване на лична карта и паспорт.

В дипломатическите и консулските представителства на Р България в чужбина, в които няма техническа възможност за заснемане с цифрови устройства на подписа, лицето и пръстовите отпечатъци на заявителя се приемат заявления за издаване само на лична карта.

 • Попълненото заявление се представя на длъжностното лице.
 • Към заявлението се прилагат следните документи:
  • При издаване на първа лична карта удостоверителен документ за раждане;
  • При изгубване, кражба, повреждане или унищожаване на личната карта и/или паспорта – декларация по чл. 17, ал. 1 и удостоверителен документ за тези обстоятелства, ако има издаден такъв документ от компетентните органи;
  • При промяна на ЕГН – удостоверителен документ от съответната общинска администрация по постоянен адрес на заявителя;
  • При промяна на имената – официален документ, удостоверяващ промяната, както и удостоверителен документ от съответната общинска администрация по постоянен адрес на лицето за извършената промяна в неговия личен регистрационен картон в случаите, когато промяната не е отразена в Националната база данни “Население”;
  • При промяна на постоянния адрес – удостоверителен документ от съответната общинска администрация;
  • При съществени и трайни изменения на образа – официален документ от съответните компетентни органи;
  • При промяна на пола – официален документ от съответните компетентни органи;
  • При изтичане срока на валидност на личната карта и/или паспорта, при повреждане и в случаите описани по-горе – предходния документ;
  • Документ за платена държавна такса.

www.mvr.bg

728x90


Етикети:
Категория BG Лондон | 2018/11/21 последна редакция в 5:30 AM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1265 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки