Здравно осигуряване в чужбина

      Публикувано на Wednesday, 6 March , 2019      1496 Прегледа     
Здравно осигуряване в чужбина

  • BG Лондон

Европейска здравно-осигурителна карта

Европейската здравно-осигурителна карта дава възможност за ползване на правото на медицинска помощ, право, което имат всички граждани на Република България с не прекъсвани здравно-осигурителни права, в страните от Европейския съюз, Европейската икономическа зона и Швейцария. Информация за правата, които предоставя ЕЗОК, държавите, за които е валидна, както и реда за нейното издаване, може да бъде получена ТУК.
Медикаменти

Лекарства

Ако при пътуване, носите със себе си предписани лекарства, следва да носите също и  рецептите за тях. Не надвишавайте количествата, необходими за лична употреба по време на пътуването, тъй е възможно  големите количества лекарства да събудят подозрение.

Наркотични вещества

Вносът и износът на наркотични вещества се извършва, съгласно Международната система за търговия с наркотици, като за целта се използват разрешителни за внос и износ. Последните се издават от Националния съвет по наркотичните вещества. Посредством системата се контролират веществата от Списъци I и II на Единната конвенция по упойващите вещества от 1961 г., както и от Списъци I, II, III и IV на Конвенцията за психотропните субстанции от 1971 г.  Системата, прилагана в България, е в съответствие с клаузите в Шенгенската конвенция, член 75, съгласно който наркотични вещества и психотропни субстанции е възможно да се пренасят, когато са необходими за медицинското лечение на дадено лице и, в този случай, при поискване, следва да се представя, сертификат, издаден или заверен от компетентния държавен орган в страната на местоживеене.

Подробна информация по темата можете да намерите в страницата на Националния съвет по наркотичните вещества, която можете да отворите от ТУК.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2019/03/06 последна редакция в 2:30 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1497 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки