Начало Лондон Жена е новият епископ на Лондон

Жена е новият епископ на ЛондонКатегория Лондон | 2018/01/04 at 10:28 AM | 53
Коментари ->> Добави Коментар

Бившата медицинска сестра Сара Мълали беше назначена за епископ на Лондон.

Това е първата жена на този пост, един от най-важните в Англиканската църква, предаде Reuters.Мълали е ръкоположена за свещеник през 2001 г., а през 2015 г. става епископ на Кредитън в Югоизточна Англия.

Англиканската църква позволява на жени да стават свещеници от 1994 г., но първата жена бе ръкоположена за епископ едва през 2014 г.

“За мен е голяма чест”, каза 55-годишната Мълали, която е омъжена и има две деца. Церемонията по встъпването й в длъжност ще се състои на Нова година в лондонската катедрала “Свети Павел”.

Мълали е 133-ият епископ на столицата на Обединеното кралство, а постът е третият по важност в йерархията на Англиканската църква след този на Кентърбърийския архиепископ и на епископа на Йорк.

Англиканската църква остава дълбоко разделена по въпроса за жените духовници. Жени епископи има в Канада, САЩ, Австралия и Нова Зеландия, но клоновете на Англиканската църква в Африка и в други развиващи се страни все още не ръкополагат жени за свещеници.

evangelskivestnik.netЕтикети: # # #

Категория Лондон | 2018/01/04 at 10:28 AM
54 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Интернет | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама