Начало България Жена от Шумен стана жертва на частни съдебни изпълнители

Жена от Шумен стана жертва на частни съдебни изпълнителиКатегория България | 2018/02/27 at 12:00 AM | 94
Коментари ->> Добави Коментар

Жена от Шумен стана жертва на частни съдебни изпълнители.

Тя изтеглила два малки кредита, които е върнала. Само че отново я потърсили, като й обяснили, че парите не са стигнали до кредитора и трябва да ги плати отново.Така вместо 590 лв., жената върнала 5000 лв. заедно със съдебните разноски и лихвите, разказва БНТ.

Наричаме жената Ваня. Тя изтеглила два кредита, които й били нужни за лечение. Подписала договор с ясното съзнание, че лихвите са високи. Преценила риска и възможностите си да плаща. В един момент останала без работа, но продължила с по-малки вноски да се издължава.

“Тъй като тази фирма я няма и препродава вземането си на друга фирма, тя почва да събира вземането. И така без да знам, са извадили изпълнителен лист, дали са ме на съдия изпълнител. Почнах работа, почнаха да ми удържат от трудовото възнаграждение много голяма сума – 150 лв. Отидох в управлението си да питам каква е причината за тази сума. Те ми обясниха вземане при съдия изпълнител Асен Тонев“, споделя жената.

Междувременно на съдия изпълнителя Асен Тонев са прекратени правомощията и задълженията й отиват при друг съдия изпълнител. Ваня не знае.

“Отидох при съдия изпълнителя и казах – аз съм ги заплатила така и така при ваш колега. Да, но тъй като той е злоупотребявал, не е върнал парите на кредиторите, вие трябва да ги заплатите наново. Питам как да си търся правата, вика по никакъв начин. Или доброволно ги платете, или ще почнем опис… Така изплатих 1400 лв. близо с всички разноски съдебни”, разказва още потърпевшата.

След известно време получила известие, че повторно трябва да плати и другия кредит от 190 лв., но междувременно сумата станала 560 лв. Казали й “Дайте касовите бележки”. Тогава тя отишла във фирмата, през която плащала сумите. Оттам отказали да й дадат такъв документ, въпреки че в регистъра имало информация с обяснението, че е изтекъл тригодишният давностен срок.

“Потресена съм, защото дефакто ние нямаме никакви права в тази държава. Не можем да се сборим с тези измамници, за мен те са измамници, играят си с тези колекторски фирми, тази съдии изпълнители, по никакъв начин не можеш да ги обориш и се защитиш”, заяви още Ваня.

Жената вече се притеснява да не се наложи трети път да плаща вече платеното, защото се убедила, че законът не я защитава.
Категория България | 2018/02/27 at 12:00 AM
95 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Дарик Нюз | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама