Начало Свят Жените в Саудитска Арабия вече ще могат да си избират облекло

Жените в Саудитска Арабия вече ще могат да си избират облеклоКатегория Свят | 2018/03/23 at 4:00 PM | 98
Коментари ->> Добави Коментар

Жените в Саудитска Арабия занапред няма да са задължени да покриват главите си и да носят черна абая, при условие, че облеклото им е “скромно и благоприлично”.Това обяви престолонаследникът принц Мохамад бин Салман пред американската телевизия Си Би Ес, предаде Ройтерс.

Законите са много ясни и са залегнали в шериата: жените носят скромни и благоприлични дрехи, както и мъжете, казва принцът реформатор. Това обаче не уточнява специално черна абая или черно покривало за главата – решението изцяло е оставено на жените, които сами да решат какъв вид скромно и благоприлично облекло да изберат да носят, добавя той.

Миналия месец високопоставен саудитски духовник каза, че жените трябва да се обличат скромно, но не е задължително да носят абая.

Не е ясно дали тези изявления са сигнал за промяна в принудителните правила за обличане на жените в кралството, отбелязва Ройтерс. След като Мохамад бин Салман бе обявен за престолонаследник, в ултраконсервативната Саудитска Арабия започна процес на увеличаване на правата на жените – позволено им бе да посещават публични спортни прояви, а от лятото – и да шофират.

На 8 март група жени отбелязаха в Джеда Международния ден на жената, като се възползваха от едно новопридобито право – бягаха за здраве, без да обръщат внимание на слисаните минувачи, отбелязва Ройтерс.

Вчера саудитският престолонаследник пристигна на посещение в Съединените щати, като днес ще бъде приет от президента Доналд Тръмп.Етикети: # # #

Категория Свят | 2018/03/23 at 4:00 PM
99 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Крос | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама