Жилище под наем в Англия – как да изберем?

      Публикувано на Friday, 4 January , 2019      1535 Прегледа     
Жилище под наем в Англия – как да изберем?

  • BG Лондон

При избор на жилище под наем в Англия винаги е добре да разгледате няколко възможности, за да направите правилен избор

В някой райони, жилищата под наем в Англия са доста търсени. Това важи най-вече за градовете, в които пребивават повече студенти и чуждестранни работници. В тези райони борбата за добро жилище е много голяма и понякога се налага да решавате бързо, за да не изпуснете подходящото жилище.
Независимо дали в района, който сте избрали има голямо търсене или не, е добре да знаете на какво да обърнете внимание при разглеждането на жилище под наем в Англия и какви въпроси да зададете на агента или наемодателя.

Някои от полезните съвети включват това да вземете със себе си приятел или познат, който е запознат с пазара на недвижими имоти и тънкостите при наемането на жилище.

– Уверете се, че жилището е в добро състояние, което съответства на сумата, която се изисква за наемането му. Внимавайте за признаци на влага, проветривост на помещенията, животински изпражнения.
– Ако интериорът не ви е по вкуса, можете да попитате дали е възможно наемодателят да пребоядиса жилището или да направите козметични промени.
– Проверете дали жилището е обезопасено. Монтирани ли са аларми срещу дим и въглероден оксид? Колко често се обслужва котелът? Ако домът е обзаведен, дали мебелите отговарят на противопожарната безопасност?
– Попитайте наемодателя за съседите и се разходете из квартала, за да придобиете по-ясна представа
– Осведомете се дали районът е шумен през нощта
– Дали съседите са студенти, семейства с малки деца, възрастни двойки…
– Има ли проблеми с престъпността в района?
– Ставал ли е имотът обект на кражба?
-Разходите за режийните нужди също са важни. Осведомете се дали жилището се отдава под наем с водоснабдяване, двоен стъклопакет, има ли топлоизолация.
– Сравнете с другите предлагани оферти, преценете коя е по-изгодна
– Проверете дали имотът има сертификат за енергийна характеристика, какъвто е задължителен и помолете за копие.

www.alexdevelopment.co.uk


Етикети:
Категория BG Лондон | 2019/01/04 последна редакция в 10:30 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1536 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки