Начало България Жълт код за валежи и гръмотевични бури е в сила за почти цяла България

Жълт код за валежи и гръмотевични бури е в сила за почти цяла БългарияКатегория България | 2018/07/09 at 10:24 AM | 51
Коментари ->> Добави Коментар

Жълт код за валежи и гръмотевични бури е в сила за цяла България, с изключение на 4 области по Черноморието и 3 области в югозападните райони.

За утре предупреждение е обявено за Централна Северна България.Наводнен е главният път София – Варна между селата Козаревец и Кесарево в област Велико Търново.

В района са паднали 85 литра дъжд на квадратен метър, което е 140 процента от месечната норма. Водата на пътя е над 50 сантиметра, има закъсали автомобили.

От “Пътна полиция” препоръчват да се обикаля през село Джулюница. Освен пътят, залята е и база на държавния резерв в района на железопътната гара в селото.

Няма пострадали хора и наводнени къщи. Язовирът е около 20 декара и е прелял, няма скъсана дига, обясни кметът на Джулюница Мариян Тончев.

Във великотърновското село Ресен предстои да бъде изпратен общински багер, който да прокопае дере, за да бъде отводнен районът около хлебозавода.

Наводнени са ниските части на великотърновския квартал “Чолаковци”, защото канализационните шахти не са успели да поемат водата.

Нивото на река Янтра в квартала е под критичните нива, поясни заместник-кметът по сигурността Георги Камарашев.

Категория България | 2018/07/09 at 10:24 AM
52 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : БНР | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама