Начало Свят Журналист, разследващ данъчни измами, е застрелян в дома си в Словакия

Журналист, разследващ данъчни измами, е застрелян в дома си в СловакияКатегория Свят | 2018/02/27 at 11:00 AM | 86
Коментари ->> Добави Коментар

Словашки журналист, разследващ данъчни измами сред бизнесмени, свързани с управляващата партия в страната, е застрелян в дом си през уикенда, съобщава “Ройтерс”, цитирайки изданието “Денник Н”, словашкото министерство на вътрешните работи.27-годишният Ян Кучяк, журналист за “Актуалити.ск” е убит заедно с партньора си в град Велика Мака, на 65 километра източно от столицата Братислава.

Министерството на вътрешните работи и полицията не са коментирали официално случая, очаква се това да стане на пресконференция по-късно днес

Последната статия на Ян Кучяк от 9 февруари разследва подозирания за данъчни измами, свързани с луксозен апартаментен комплекс в Братислава.

Случаят около апартаментния комплекс доведоха и до протести през миналата година, с искане за оставка на министъра на вътрешните работи Роберт Калинак, заради негови бизнес отношения с предприемача Ладислав Бастернак, разследван за възможни данъчни измами. И двамата отричат каквото и да е престъпление.

Словашката икономика процъфтява и жизнените й стандарти се повишиха рязко след присъединяването й към ЕС през 2004 г., но много словаци твърдят, че страната им все още не е в състояние да защитава върховенството на закона.

Категория Свят | 2018/02/27 at 11:00 AM
87 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Днес Плюс | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама