Зрелостта не започва на 18 години, а далеч по-късно

      Публикувано на Friday, 22 May , 2020      1466 Прегледа     
Зрелостта не започва на 18 години, а далеч по-късно

  • Любопитно

Ако лудориите 20-годишните ви приличат на детинщини, не се притеснявайте. Специалисти по мозъка обявиха, че той се развива напълно чак след 30-ата година, съобщи в. “Дейли мейл”.
Макар и пълнолетието официално да започва на 18 години, идеята, че това е началото на зрелостта, става “все по-абсурдна”.

На тази възраст мозъкът все още претърпява основни промени. Индивидуалният път от юношеството до зрелостта варира и някои хора преминават през прехода по-бързо.

Двайсетте години са период, през който хората са много податливи на психични заболявания. Вероятността от тях намалява след 30-ата година.

Да дадем дефиницията кога човек преминава от детството в зрелостта, изглежда все по-абсурдно.

Преходът е много по-нюансиран“, каза проф. Питър Джоунс от университета Кембридж на пресконференция в Лондон. „Предполагам, че за образователната система, здравеопазването и правната система, е по-удобно да има дефиниция”.

Няма детство и след това зрелост. Хората вървят по път, те са на траектория”, заяви проф. Джоунс преди международен конгрес по невробиология в Оксфорд.

Младите хора могат да станат бързо професионалисти след училище или университета, но за мозъка им са необходими още десетина години, за да достигне до зрелост.

Проф. Даниъл Гешуинд от университета на Калифорния в Лос Анджелис подчерта индивидуалността в мозъчното развитие и каза, че е грешка образователните системи да се фокусират върху групите, а не върху отделните ученици и студенти.


Етикети:
Категория Любопитно | 2020/05/22 последна редакция в 2:45 PM
Източник : Дарик Нюз | Снимка : Google
1467 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки